Recepten

Grote Chocoladekoeken:

 

Ingrediënten;

- 225 gram zachte ongezouten roomboter

- 140 gram witte basterdsuiker

- 1 eierdooier

- 2 theelepels vanille aroma

- 225 gram bloem

- 50 gram cacao

- snufje zout

- 85 gram melk chocolade

- 85 gram witte chocolade

- 120 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer de boter en suiker met een garde zacht en romig in een kom.
  3. Voeg de eierdooier en het vanille aroma toe.
  4. Zeef de bloem, cacao en een snufje zout boven de kom.
  5. Voeg beide soorten chocolade chips toe.
  6. Roer met een houten lepel of spatel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  7. Vorm 12 ballen van het deeg en leg ze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat.
  8. Druk de ballen zachtjes wat platter dat ze niet meer rollen.
  9. Druk de stukjes chocolade in het deeg.
  10. Bak de koeken 12 a 15 minuten in de oven.
  11. Laat ze 5 a 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
  12. Schep ze daarna voorzichtig op een taartrooster en laat ze volledig afkoelen.

 

Eet smakelijk!!


Mexicaans gehakt in bladerdeeg!

Een favoriet bij ons thuis!

Ingrediënten;

-500 gram gehakt half om half

- 1 rol tante fanny bladerdeeg

- verstegen kruiden mexicaanse gehaktkruiden

- 1 rode paprika

- 1 gele ui

- 1 klein blikje mais a 80 gram

- 1 klein blikje kidneybonen a 80 gram

- olie om in te bakken

- 150 gram geraspte kaas.

Bereidingswijze;

1. leg het bladerdeeg klaar ik gebruik altijd @tantefannydegen
2. Bak 500 gram gehakt rul in olie.
3.  voeg hierbij @verstegennl Mexicaanse gehaktkruiden aan toe.
4. voeg de gesneden paprika, ui toe en de maïs/ kidneybonen aan toe.
5. leg geraspte kaas in het midden van het bladerdeeg
6. doe hier het gehakt mengsel op
7. vouw het bladerdeeg om het gehakt mengsel
8. draai hem om
9. leg kaas op het bladerdeeg
10. afbakken 25 min volgens voorschrift
11. 5 min afkoelen
 
En lekker smullen met salade en focaccia en frietjes
 
Eet smakelijk!!

 


Oreo Nutella monChoutaart

Recept van Monchou nederland uitgeprobeerd!!

Ingrediënten

  • 3 pakjes MonChou 100g wikkel
  • 250ml verse slagroom
  • 200g Nutella
  • 150g witte basterdsuiker
  • 1 rol Oreokoekjes
  • 50 gram roomboter (Botergoud)
  • handje hazelnoten (garnering)
  • 1 zakje klop-fix

Bereidingswijze

  • Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Vet de springvorm in of bekleed met bakpapier.
  • Verkruimel de Oreo koekjes. Smelt de boter en meng met de koekjes. Bedek de bodem van de springvorm met de koekkruimels. Laat in de koelkast opstijven.
  • Klop de slagroom met de klopfix stijf. Meng in een andere kom de MonChou met de basterdsuiker. Spatel de slagroom door het MonChou mengsel. Voeg de Nutella toe en meng tot het een egale massa is geworden.
  • Giet de vulling op de Oreo bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met wat gehakte hazelnoten.
  • Voeg eens wat fijngehakte nootjes toe aan de MonChou vulling! Of versier de taart met cacaopoeder en chocoladesnippers voor een extra feestelijk effect.

 

Eet smakelijk!!

 


Appelflappen

  1. Haal de bladerdeegplakjes van Koopmans (ik gebruik het liefste roomboter bladerdeeg) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor. (Heteluchtoven 210) Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Schil ondertussen de appels (ik gebruik jonagold), verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. 
  4. Bestrooi de appelstukjes met kaneelsuiker van Gilse kaneelsuiker.
  5. Meng hier eventueel rozijnen door. (ik eet ze het liefste met)
  6. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein beetje met het appelrozijnmengsel.
  7. Vouw de appelflappen dicht, maak de randen wat vochtig en druk deze goed aan, met een vork.
  8. Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water en strooi er kristalsuiker over.
  9. Bak de appelflappen onderin de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
  10. Laat ze even afkoelen minuutje of 10.

Eet smakelijk!!


Klassieke boterkoek van Cees Holtkamp

 

- Voorbereiding 1 uur 45 minuten
- Baktijd 20 a 25 minuten

Ingrediënten:

- 300 gram ongezouten roomboter (ik gebruikte campina ongezouten roomboter)
- 100 gram witte basterdsuiker (van gilse)
- 100 gram kristalsuiker (van gilse)
- Snufje zout (jozo keukenzout)
- 300 gram bloem (koopmans kristalbloem)
- 1 ei, losgeklopt
- boterkoekvorm (of een andere ronde vorm van ong. 24 cm)


Bereidingswijze;

- Mix de boter met de twee soorten suiker en het zout. 
- Mix de bloem erbij tot je een samenhangend deeg hebt. 
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
- Druk het deeg daarna in de boterkoekvorm

- Bestrijk het met de helft van het ei en laat het weer een halfuur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden met boven onder warmte.
- Bestrijk de koek met de rest van het ei en gebruik een vork of de botte kant van een mes om een ruitpatroon te maken (het ruitpatroon zorgt ervoor dat het ei goed blijft zitten).
- Bak de boterkoek 20 minuten, of tot de koek goudbruin is. Laat de boterkoek geheel afkoelen ongeveer 90 min voor je hem uit de vorm haalt.

Eet smakelijk!!


Slagroomtruffels 

Naar recept van Laura's Bakery

Ingrediënten:

- 1-2 tl vanillepasta ( dr oetker bourbon vanille pasta)

- 250 ml slagroom (berbic)

- 100 gram fijne kristalsuiker (Van gilse)

- snuf zout (Jozo keukenzout)

- 120 gram ongezouten roomboter (Campina)

- 50 gram cacaopoeder

- 250 gram melkchocolade (beste die je kan vinden)

Bereidingswijze;

1. Breng in een steelpan de vanille, slagroom, suiker en het snuf zout aan de kook.
2. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. (Gebruik eventueel een thermometer)
3. Zorg dat de boter ook op kamertemperatuur is en klop luchtig.
4. Voeg het slagroommengsel in delen toe en blijf kloppen.
5. Wanneer de slagroomvulling glad en romig is geklopt schep je het in een spuitzak met een rond spuitmondje (schift je mengsel? gebruik dan een crème brûlée brander of een föhn)
6. Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar en zorg dat deze in de vriezer past.
7. Spuit truffels van zo’n 2x5cm en plaats direct in de vriezer.
8. Laat de truffels minstens 4 uur of een nacht opstijven.
9. Smelt de chocolade au au bain-marie (kokend water met daarboven een glazen schaal of au bain-marie pannetje) en laat weer afkoelen tot kamertemperatuur, roer regelmatig door. (Eventueel kan je de chocolade ook temperen door niet gesmolten chocolade toe te voegen.)
10. Zet een bord met de cacao erop klaar.
11. Dip de bevroren truffels in de chocolade en rol direct door de cacao.
12. Plaats terug op een schoon en droog vel bakpapier.

 

TIPS

- Tip: Geen gasbrander in huis? Je kunt je (hittebestendige!) kom ook steeds even boven de vlam van het gasfornuis houden en daarna weer mixen.

- Geen hittebestendige kom? Een föhn of schaal met heet water zijn ook een prima oplossing.

- Tip: Kies voor pure chocolade als je van die iets bittere smaak houdt.

Bewaren: 

- De truffels bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast en kun je maximaal een week bewaren.

 

Eet smakelijk!!

 

Recept is van https://www.laurasbakery.nl/slagroomtruffels/ 


Aardbeienslof (2x)

Ingrediënten;

- Sloffenring

- FunCakes Special Edition Bakmix voor Sloffenbodem 500g

- 155 Gram ongezouten roomboter

- 1 Ei (maat L a 50 gram)

- 1 Doos aardbeien

- Taartina dr. Oetker

- Verse slagroom 250 ml

- Klopfix dr. Oetker

- Suiker 2 eetlepels voor de taartina en 2 eetlepels voor de slagroom

- Chocolade decoratie naar keuze

- Amandelspijs dr. Oetker 300 gram (als je dit lekker vind)

- Banketbakkersroom mix cake'n party (verkrijgbaar bij Welkoop)

- 200 ml Water

- 330 ml Melk

 

Bereidingswijze;

  1. Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur.
  2. Meng 500 g mix met 155 g boter en 1 ei (50 g) en kneed tot een stevig deeg.
  3. Laat het deeg ca. 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).
  4. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 8 mm dikte en bekleed hiermee de sloffenring.
  5. Meng 300 gram amandelspijs met 1 ei.
  6. Breng het spijs op de sloffenbodem, 1 cm van de rand af.
  7. Meng 100 g mix voor banketbakkersroom met 330 ml melk en klop met een garde of mixer tot een gladde massa.
  8. Spuit de banketbakkersroom in het midden van de slof en bak in ca. 35 minuten gaar.
  9. Laat de slof afkoelen min. 60 min.
  10. Meng 250 ml slagroom met 1 zakje klopfix en 2 eetlepels suiker klop deze tot hij in punten rechtop blijft staan.
  11. Doe een beetje banketbakkersroom die je overhebt op de slof.
  12. Breng de aardbeien aan.
  13. Doe 200 ml water in een pan.
  14. Haal hier 3 eetlepels uit in een bekertje en voeg de taartina toe, goed roeren.
  15. Voeg 2 eetlepels suiker toe aan het water in de pan en breng dit aan de kook.
  16. Haal de pan van het vuur.
  17. Voeg het papje taartina toe aan het water in de pan en breng het opnieuw aan de kook, onder constant roeren.
  18. Laat de gelei iets afkoelen.
  19. Breng dit aan over de aardbeien.
  20. Laat het stollen.
  21. Decoreer de slof met slagroom en decoratie naar keuze.

Tip:

- voor het kloppen van de slagroom leg je garde en de kom in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!


Harten gebakjes

 Ingrediënten:

- 320 gram cupcakes van de supermarkt

- 100 gram monchou

- 400 gram chocolade naar keuze

- Versiering

Bereidingswijze:

1. Verkruimel de cakejes

2. Voeg de monchou toe

3. Kneed dit door elkaar tot je een samenhangend geheel hebt.

4. Stop in vorm naar keuze (ik gebruikte geometrische harten van myhomebayti)

5. Laat 1 uur opstijven in de koelkast of 20 min in de diepvries.

6. Smelt de chocolade au bain marie. (kokend water met daarboven een glazen schaal of au bain marie pannetje) en laat weer afkoelen tot kamertemperatuur, roer regelmatig door. (Eventueel kan je de chocolade ook temperen door niet gesmolten chocolade toe te voegen.)

7. Haal de hartjes uit de vorm.

8. Dip de gekoelde hartjes in de chocolade

9. Plaats terug op een schoon en droog vel bakpapier.

10. Decoreer naar smaak.

Bewaren:

Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast en kun je ze maximaal een week bewaren.

Eet smakelijk!!

 

De stroopwafeltruffels die hier tussen liggen zijn een recept van @soumieskitchen je kunt haar vinden op Instagram!


Kruimeldeeg voor een vlaai of voor een crumble

 

Ingrediënten:

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 2 mespunten zout
  • 300 gram tarwebloem
  • 150 gram rietsuiker

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180C boven onder warmte
  2. Zet de ingrediënten klaar en weeg deze van te voren af.
  3. Pak de boter en snijd deze in kleine blokjes (dit maakt het verkruimelen makkelijker).
  4. Doe de boter met het zout in een ruime kom.
  5. Voeg de bloem toe en kneed deed liefste met je vingers tot kruimels.
  6. Meng de kruimels van de rietsuiker met je handen.
  7. Verdeel de kruimels en bak af in ongeveer 35 min.

 

Eet smakelijk!!


Vanillekoekjes en

Vanillekoekjes met abrikozenvulling.

ca. 30 stuks

Ingrediënten:

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram basterdsuiker
  • 1 eierdooier
  • 2 tl vanillearoma
  • 280 gram bloem
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden boven onder warmte.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  3. Roer de boter met de suiker zacht en romig in een kom.
  4. Voeg de eierdooier (licht losgeklopt) toe.
  5. Voeg 2 tl vanillearoma toe.
  6. Zeef de bloem en een snufje zout boven de kom.
  7. Roer met een houten lepel of je handen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  8. Neem ongeveer een eetlepel deeg a 30 gram en draai hier balletjes van.
  9. Voor de gevulde koekjes druk met je duim een kuiltje in het midden en draai een klein beetje rond. Vul ze met ongeveer 1 a 2 tl abrikozen confituren of jam
  10. Leg ze op voldoende afstand en druk ze iets plat.
  11. Bak de koekjes in 12 a 15 minuten gaar in de oven.
  12. Laat ze nog 10 min afkoelen op de bakplaat.
  13. Laat ze daarna verder afkoelen op een taartrooster.

Eet smakelijk!!


Aarbeien meringues

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten op kamertemperatuur
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl funcakes aardbeien smaakpasta

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op boven onder warmte 90 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
  3. Doe de eiwitten in een grote kom liefste metaal.
  4. Klop de eiwitten op een middelhoge snelheid 1 minuut.
  5. Verhoog de sneldheid zodra het eiwit schuimig word en in volume toe neemt.
  6. Klop tot het eiwit wit is en er pieken ontstaan.
  7. Schep er al kloppend de suiker bij lepel voor lepel zorg dat hier tussenpozen tussen zitten van ongeveer 20 tellen.
  8. Voeg al kloppende de smaakpasta toe.
  9. Blijf kloppen tot alle suiker en smaakpasta is opgenomen
  10. Het is klaar als het eiwit 8x zo groot is geworden, en aan een omgekeerde lepel kan blijven hangen zonder er van af te vallen,
  11. Spuit of schep de meringue op de bakplaat.
  12. Bak de meringues 1 uur en 30 minuten tot ze droog aanvoelen.
  13. Laat ze volledig afkoelen op de bakplaat voor je ze er af haalt.

 

Eet smakelijk!!